Student Profiel Analyse

Door middel van een gevalideerde test krijg je een studiekeuzeadvies op basis van jouw talenten en werksterkten. Je ontvangt een top 5 van opleidingen die bij jou passen, op je eigen niveau.

Om een goede keuze te kunnen maken voor een (vervolg)studie en zelfs een loopbaan, moet je goed weten:

  • Waar je sterk in bent
  • Waar je talent voor hebt
  • Wat jou motiveert
  • Waar je energie van krijgt
  • Wat je niet prettig vindt
  • Wat je frustreert
  • Welke studie / welke beroepen bij je passen

Wat staat er in het rapport

Het rapport gaat over jou; welk gedrag je laat zien en wat voor werk aansluit bij jouw gedragsstijl(en). Het rapport legt de nadruk op jouw sterktes, welke zaken je belangrijk vindt en hoe je dingen wilt bereiken. Het laat zien hoe je je gedraagt als je aan iets werkt en hoe jij jouw sterktes het beste kunt inzetten voor een maximaal resultaat, zowel nu als in de toekomst.

Het bepalen van de juiste studie, stageplek of baan en succesvol zijn, gaat over meer dan goede cijfers halen. Wie jij bent en hoe jij je opstelt of gedraagt zijn minstens even belangrijke factoren. Het SPA-rapport helpt je jouw voorkeursgedrag, motivatoren en talenten te ontdekken. Deze kennis over jezelf ondersteunt je bij het maken van de juiste keuzes over vakken, studieprofielen, studies, stageplek of baan.

Hoe werkt het?

Stuur mij een berichtje dat je interesse hebt in de Student Profiel Analyse en op zoekt bent naar een vervolgstudie die past bij jouw persoonlijkheid en je talenten. Wij geven je informatie en als je besluit om deze Student Profiel Analyse te kiezen stuur ik je een link voor het invullen van de test. Doe dit op een rustige plek, wanneer je de tijd hebt en niet wordt afgeleid. De test bevat 48 vragen die je allemaal moet beantwoorden. Je doet hier ongeveer 10 minuten over.

Als je de test hebt afgerond maken wij een afspraak (van max. 1 uur) waarin ik je de resultaten presenteer en alles met je doorneem. Je kunt me hier al je vragen stellen.

Je gaat naar huis met een top 5 van opleidingen op jouw studieniveau die het beste bij jou passen. Je kunt dan gericht open dagen en meeloopdagen gaan bezoeken en zo komen tot een studiekeuze.

Wat kost het?

De Student Profiel Analyse kost € 240 (incl.btw). Daarvoor krijg je de test en het analysegesprek. Tijdens het analysegesprek krijg je je Profiel en je Studiekeuzetop 5 als een rapport mee.

Persoonlijke Profiel Analyse

De Persoonlijke Profiel Analyse (PPA) is dezelfde test, maar dan zonder de studiekeuze top 5. Deze test is voor iedereen die wil weten waar hij goed in is, waar hij door gemotiveerd wordt en wat voor stijl leidinggevende hij behoefte aan heeft. Je krijgt inzicht in je drijfveren en frustraties. Je krijgt een rapport dat je kunt gebruiken voor je ontwikkelgesprek (functioneringsgesprek, POP-gesprek, PCM-gesprek) met je leidinggevende.

Gebruik PPA en SPA

Met je rapport kun je gericht kiezen welke open dagen je gaat bezoeken en waar je een meeloopdag wilt plannen. Verder kun je het geleverde profiel gebruiken voor je curriculum vitae (cv) en voor je LinkedIn-profiel.

Gecertificeerd door Thomas International

De SPA en de PPA zijn tools van Thomas International, een gerenommeerd en erkend internationaal bedrijf dat zich bezighoudt met de analyse van menselijk gedrag. De PPA en SPA zijn erkend door The British Psychological Society.
Thomas International traint wereldwijd professionals om de analyses te gebruiken en te presenteren, onze adviseur Ellen de Jong is gecertificeerd PPA-adviseur en gecertificeerd SPA-adviseur.

Meer informatie

Als je een voorbeeldprofiel wilt zien, om te weten wat je kunt verwachten, stuur me dan een berichtje waarin je daarom verzoekt. Je kunt ook deze animatie bekijken van Thomas Education.